De populaire serie Geek Girl is al langer op de markt. Het verhaal over de onhandige, nerdy Harriet Manners spreekt jonge meiden aan, leest als een chicklit en levert daarnaast overlevingstips voor in het dagelijks leven en een flinke lading feitjes.

De wondere wereld van Harriet Manners

Geek Girl is een serie over de nerd Harriet Manners. Harriet leert en leest graag, kent ontzettend veel feitjes (niet altijd even nuttig) en is een tikkeltje onhandig. Of nou ja, aardig onhandig. In dit eerste deel wordt Harriet per ongeluk ontdekt als model, terwijl ze helemaal niets met mode heeft. In tegenstelling tot haar beste vriendin Nat, die al van jongs af aan model wil worden. Harriet besluit er toch voor te gaan, want misschien zorgt dit ervoor dat iedereen haar anders gaat zien en het gepest op school ophoudt. Ze reist direct voor een groot modemerk naar Rusland, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Een eigenzinnige chicklit

Harriet heeft een abonnement op klungeligheid. Ze is onhandig in de omgang met haar beste vriendin Nat, die haar niet wil zien omdat Harriet zomaar doet waar Nat al jaren van droomt. Ze probeert voor elkaar te krijgen dat haar stiefmoeder haar steunt, maar met het tegenovergestelde effect. En dan hebben we het nog niet eens over haar eerste modellenklus gehad, waar ze in haar schoolrok en Winnie de Poeh-trui naartoe gaat. Het modellenbestaan valt haar zwaar en hoewel ze de aanwijzingen probeert te volgen die haar opgedragen worden, blijft ze toch vooral haar eigenzinnige, onhandige zelf.

Toegankelijk, grappig en met inhoud

Die eigenschap, dat ze zichzelf blijft, is de kracht van dit boek. Op haar eigen manier zoekt Harriet naar oplossingen om ruzies op te lossen, om aardig gevonden te worden door haar klasgenoten en om de onenigheid thuis op te lossen. En dat zijn vaak vindingrijke, niet voor de hand liggende oplossingen. Vaak bereikt ze haar doel, zij het met een omweg. Maar misschien moet ze zich ook afvragen of dat waar ze naar streeft, wel echt is wat ze wil.

Voor wie?

Harriet Manners maakt dit verhaal vol wetenswaardigheden, ongemakkelijke situaties en uiteraard een gezonde dosis liefde, tot een groot succes voor veel jonge meiden die series zoals Dagboek van een Muts zijn ontgroeid. Of ze nu ook dromen van het modellenbestaan, zich herkennen in Harriets feitenkennis of op zoek zijn naar een leuk verhaal dat vlot leest, ze zullen niet teleurgesteld worden. Gelukkig voor hen bestaat deze serie uit zes delen, waarin Harriet steeds weer nieuwe, onhandige, hilarische, waardevolle en liefdevolle avonturen beleeft.

Lesmateriaal

Op Lezenslessen.nl vind je ook lesmateriaal bij Geek Girl. Knap anders!. Onze lesmaterialen zijn kant-en-klaar en bestaan uit minimaal drie opdrachten waar de leerlingen uit kunnen kiezen. Daarnaast is er per opdracht aangegeven bij welk referentieniveau en welke vaardigheden deze aansluit, wat het leerdoel is en waaraan de uitwerking moet voldoen om een voldoende of goede beoordeling te krijgen. Meer informatie: lesmateriaal bij Geek Girl. Knap anders!.

Over het boek

Titel: Geek Girl. Knap anders!
Serie: Geek Girl
Auteur: Holly Smale
Vertaald door: Suzanne Braam
Uitgever: Gottmer
Jaar van uitgave: 2013
Aantal pagina’s: 304
Voor lezers vanaf 12 jaar.
Ook verkrijgbaar als luisterboek en e-book.

Deel dit bericht
Lezenslessen