Vier jongeren besluiten midden in de nacht een ruzie uit te vechten in een lasergamehal. Als twee inbrekers met bivakmutsen het pand binnendringen, wordt er ineens een heel ander spel gespeeld. Daarover lees je in het spannende Laser Game van Maren Stoffels.

Knallende ruzie

Silvijn en Noor hebben knallende ruzie met Milan en Fee. Ze besluiten het midden in de nacht uit te vechten in de lasergamehal van Silvijns ouders, als er niemand anders aanwezig is. Er staat best wat op het spel en Milan en Fee houden hun klasgenoten live op de hoogte via een groepsapp.

Indringers

Dan gebeurt er iets onverwachts. Er zijn inbrekers in het pand! Silvijn, Milan en Fee duiken net op tijd weg achter een bank en zien twee personen met een bivakmuts op, terwijl Noor op de wc zit en van niets weet. Wat moeten ze doen? Silvijns ouders weten niet dat ze in de gamehal zijn, hij heeft stiekem de sleutels meegenomen. Ontsnappen is een optie, maar ze kunnen Noor toch niet aan haar lot overlaten?

Hoever ga je voor vrienden?

Het is vanaf het begin duidelijk dat er veel spanning tussen de jongeren hangt. Noor wordt beschuldigd van diefstal. Klasgenoten pesten haar daarom, maar Silvijn is ervan overtuigd dat ze er niets mee te maken heeft. Hij komt voor haar op, maar dan ontdekt hij iets waar hij nog niets van afwist. Is dat waar? Of zijn dat ook leugens? Hoever ga je voor een vriend, vriendin of voor je familie? Die vraag hangt constant in de lucht, voelbaar, zonder dat er te veel nadruk op ligt.

Boeiende en herkenbare setting

De setting van dit verhaal zal jongeren boeien. Het is een enorme laserhal met toffe attributen en mogelijkheden. Niet alleen de omgeving, maar ook de onderlinge spanningen zullen leerlingen bezighouden. In elke klas of vriendengroep zijn wel eens ruzies waarbij leerlingen zich afvragen wat ze moeten doen of voor wie ze moeten kiezen. Dit verhaal laat zien dat bepaald gedrag vaak verklaarbaar is en dat het goed is om je af te vragen of je geen grenzen overgaat bij wat je wilt gaan doen.

Voor wie?

Laser Game is een zeer toegankelijk verhaal van Maren Stoffels dat erg geschikt is voor lezers vanaf 10 jaar, maar zeker ook voor aarzelende lezers uit de brugklas. Het is spannend, er gebeurt veel en het bevat en aantal plottwists die ervoor zorgen dat het verhaal blijft verrassen. De letters zijn relatief groot, wat de drempel kan verlagen om dit boek te gaan lezen.

Over het boek

Titel: Laser Game
Auteur: Maren Stoffels
Uitgeverij: Leopold
Jaar van verschijnen: 2022
Aantal pagina’s: 134
Geschikt voor lezers vanaf 10 jaar.

Deel dit bericht
Lezenslessen