Een nieuw boek van Mirjam Mous dat veel jongeren met veel plezier zullen lezen: Otis’ redding. Het is een spannend avontuur en een geweldige zoektocht voor de hoofdpersoon én de lezer. Wat is er precies aan de hand?

Urban Explorer

Melvin Junior is een urban explorer. Samen met zijn broer Otis verkent hij stiekem verlaten gebouwen. Tijdens het hardlopen ontdekt Otis bij toeval een geweldige ‘urbex-locatie’: het Jagershuis. Hij is ontzettend enthousiast en de volgende dag wil hij er samen met Melvin naartoe gaan. Wanneer Otis naar de auto loopt om zijn spullen in te laden, wordt hij aangereden.

Een ongeluk?

In eerste instantie lijkt het om een ongeluk te gaan. Wel een vreemd ongeluk, want de dader rijdt door en is door de politie lastig op te sporen. Dan duikt er een foto op waarop zichtbaar is dat de bestuurder een clownsmasker droeg. Was er opzet in het spel? En wie kan het op Otis gemunt hebben? Heeft het iets te maken met het Jagershuis?

Het Jagershuis

Melvin Junior besluit zelf op onderzoek uit te gaan. Wat heeft Otis ontdekt? En kan het iets te maken hebben met het ongeluk? Melvin vindt het Jagershuis en gaat naar binnen. Het lijkt erop dat het huis al heel lang leeg staat, maar ineens hoort hij mensen bij het huis. Hij kruipt achter een luik en vindt daar tot zijn verrassing een tunnel. En niet zomaar een tunnel…

Wat als je de gebeurtenissen kon terugdraaien?

Melvin zet het op een lopen, maar de tunnel is veel korter dan verwacht en als hij aan de andere kant uit het luik klimt, komt hij uit in hetzelfde huis. Vreemd. Hij maakt zich uit de voeten, maar er is ineens veel veranderd. Zijn fiets is weg en de wereld ziet er anders uit. Het blijkt 1977 te zijn! Was die tunnel een manier om door de tijd te kunnen reizen? Dat brengt Melvin op een idee, want als hij zich nu in het verleden bevindt, kan hij zijn broer misschien nog redden!

Een ijzersterk verhaal

Otis’ redding is een spannend verhaal vol mysterie en spanning zoals we gewend zijn van Mirjam Mous. Het is boeiend, leest vlot en gaat over schuldgevoel, tijdreizen en de impact van gebeurtenissen in het verleden. Melvin is erg bijgelovig en denkt dat hij schuldig is aan wat er met zijn broer is gebeurd. Hij zet alles op alles om de vreselijke dingen die hem zijn overkomen terug te draaien, maar dat blijkt nog niet zo eenvoudig…

Voor wie?

Hoewel het zeker geen dun boek is en het tijdreizen ervoor zorgt dat het niet het meest eenvoudige boek is om te lezen, zal Otis’ redding waarschijnlijk veel leerlingen vanaf 12 jaar aanspreken. De spanning gaat onder de huid van de lezer zitten en je denkt mee over oplossingen om Otis te kunnen redden. Wie Boy 7 graag gelezen heeft of houdt van spannende en avontuurlijke verhalen, zal Otis’ redding ook graag lezen. Het laat zien wat er allemaal mogelijk is in verhalen, hoe spannend een boek kan zijn en hoe leuk het kan zijn om je onder te dompelen in een verhalenwereld.

Over het boek

Titel: Otis’ redding
Auteur: Mirjam Mous
Uitgeverij: Best of YA
Jaar van verschijnen: 2022
Aantal pagina’s: 302
Voor lezers vanaf ca. 12 jaar.

Deel dit bericht
Lezenslessen