Jakob is smoorverliefd op Julia en heeft daardoor een probleem. Julia is namelijk het liefje van zijn broer Esse. Dat is de basis van het broeierige verhaal Julia en mijn broer en ik van Herman van de Wijdeven.

Elin Meijnen schreef met Vanavond bij de rivier een heerlijk zomers verhaal dat je laat afreizen naar een sfeervolle camping in Frankrijk. Dat klinkt perfect, maar voor Jay is dat het niet helemaal deze zomer. Er heersen nogal wat spanningen.

Terug op de camping

Nadat ze een jaar niet op vakantie zijn geweest, gaat Jay dit jaar gelukkig weer met zijn ouders naar hun vaste camping. Hij kijkt er ontzettend naar uit om zijn vakantievrienden weer te zien, te genieten van de Franse zon, het zwemmen en de avonden bij de rivier. Maar vanaf het begin van het verhaal merk je dat er meer speelt. Er sluimert iets binnen het gezin en gaandeweg wordt duidelijk wat er aan de hand is.

De gevolgen van ziek zijn

Jay’s vader heeft problemen met zijn gezondheid en dat heeft grote gevolgen voor het gezin. Doordat hij niet hersteld is van covid en nu post-covid heeft, kan hij zijn werk in de sportschool niet goed meer doen. De sportschool is failliet gegaan en ze kampen nu met schulden. Tijdens de vakantie is er eigenlijk nergens geld voor en het is lastig om de stress los te laten. Op de camping heeft Jay’s vader ook veel klachten. Hij slaapt slecht, kan niet goed tegen de prikkels en is daardoor steeds vermoeid.

Campingliefde

Terwijl er bij de tent steeds discussie ontstaat door de onderlinge spanningen, zoekt Jay afleiding bij zijn vrienden. En dan is er dat mooie meisje dat hij maar niet kan vergeten, Lilou. Maar ook die verliefdheid is niet simpel, want Lilou spreekt een andere taal, is ouder dan Jay én heeft al een vriend. Net als Jay denkt kans te maken, komen zijn ouders met nieuws dat alles zal verpesten…

Een fijn, zomers verhaal met uitdagingen

Vanavond bij de rivier is een heerlijk zomers verhaal waarmee je je onder de Franse zon waant. De situatie waar Jay in zit is uitdagend, maar er gebeuren ook genoeg ongecompliceerde dingen, zoals watergevechten bij de afwasplek en gezellige avonden met vrienden. Voor iedereen die wel eens kampeert en dan nieuwe mensen ontmoet, zeer herkenbaar.

Voor wie?

Elin Meijnen schreef een heerlijk verhaal over vakantie, de gevolgen van langdurige ziekte en verliefdheid dat prettig leest en je door de positieve insteek met een goed gevoel achterlaat. Het is geschikt voor lezers vanaf ca. 13 jaar. 

Over het boek

Titel: Vanavond bij de rivier
Auteur: Elin Meijnen
Uitgegeven door: Leopold
Jaar van verschijnen: 2024
Aantal pagina’s: 156

Voor lezers vanaf ca. 13 jaar.

Deel dit bericht
Lezenslessen