Wil jij meer rust ervaren in je fictielessen, het leesplezier van je leerlingen verhogen door ze zelf te laten kiezen wat ze lezen en hoe ze die leeservaring verwerken? Dan is het lespakket 2020/2021 iets voor jou!

De voordelen van dit lespakket

Goed leesonderwijs is belangrijk voor de ontwikkeling van de leerling en daar draag jij graag aan bij. Maar hoe zorg je dat de boeken en opdrachten aansluiten bij de interesses en niveaus van verschillende type leerlingen? En hoe kom je aan passende verwerkingsopdrachten bij die jeugdboeken in de beperkte tijd die jij hebt? Hier helpt het lespakket jou bij.

Werkdrukverlaging voor de docent: alles is kant-en-klaar

Door te werken met dit lesmateriaal bespaar je tijd en ervaar je meer rust, want het lesmateriaal is klaar voor gebruik. Het enige dat jij nog hoeft te doen is het werken met het lesmateriaal kort introduceren, leerlingen begeleiden die moeite hebben met het maken van een boekkeuze en de uitgewerkte opdrachten nakijken.

Veel keuzevrijheid voor de leerling in boeken en opdrachten

Autonomie zorgt voor een grotere kans op een positieve leeservaring, dus je laat je leerlingen het liefst zelf een boekkeuze maken. In dit pakket heeft de leerling een ruime keuze. Bij iedere boektitel is lesmateriaal ontwikkeld met minimaal drie verschillende opdrachten. Ook hier kan de leerling kiezen op welke manier hij/zij de leeservaring verwerkt.

Leerlingen kunnen zelfstandig werken

Na de introductie kunnen leerlingen zelfstandig aan de slag. Het bijgeleverde stappenplan begeleidt de leerlingen en informeert ze hoe ze de materialen uit dit pakket moeten gebruiken. Bij de opdrachten is helder uitgelegd wat leerlingen leren en wat er van ze verwacht wordt.

Goede materialen die aansluiten bij het vak Nederlands

De lesmaterialen van Lezenslessen zijn ontwikkeld in nauw overleg met verschillende docenten Nederlands. Daarnaast zijn de materialen afgelopen schooljaar succesvol getest. Docenten ervoeren meer rust en leerlingen waren positief over het werken met de lesmaterialen. Je leest meer over hun ervaringen in onze blog Ervaringen met het Lezenslessen lesmateriaal.

Wat biedt het lespakket 2020/2021?

Het lespakket bevat lesmaterialen bij eenentwintig verschillende boektitels. Bij de samenstelling van het pakket is rekening gehouden met de verschillende leesniveaus en -voorkeuren van de leerling.

Informatie voor de docent

Om jou op weg te helpen is er een document met informatie voor de docent toegevoegd. Hierin staat wat je kunt verwachten, hoe je dit pakket in de les gebruikt en hoe je je leerlingen het beste kunt begeleiden.

Stappenplan voor de leerling

Ook voor de leerling is een helder overzicht aanwezig waarin staat hoe en in welke volgorde de materialen gebruikt moeten worden.

Keuzehulp & boekenoverzicht

Om leerlingen te ondersteunen bij het maken van een boekenkeuze is er een keuzehulp bijgevoegd. Deze kan in combinatie met het overzicht van alle boektitels gebruikt worden bij het maken van een boekkeuze. Twijfelt een leerling? Denk dan met de leerling mee. Bij alle boeken uit dit pakket staat een boekentip online met meer informatie over de inhoud van het boek en voor welk type leerling het boek geschikt is. Deze boekentips zijn gericht op de docent.

Het pakket bevat lesmaterialen bij de volgende boeken:

Alles wat licht is – Marleen Nelen
Buitenspel – Margje Woodrow
D-day – Alan Gratz
Darius de Grote is niet oké – Adib Khorram
Dark Mind – Cis Meijer
De Grijze Jager: De ruïnes van Gorlan – John Flanagan
De reis van Syntax Bosselman – Arend van Dam
De schaduwen van Radovar – Marloes Morshuis
De waarheid volgens Mason Buttle – Leslie Connor
Drama Queen – Derk Visser
Geek Girl. Knap anders – Holly Smale
Het mysterie van niks – Jan Paul Schutten, ill. Floor Rieder
Vic Falls Missions: Het offer van de Baobab – Kate Kriske
Het ongemakkelijke dagboek van Henry K. Larsen – Susin Nielsen
Het Oog van de Dageraad – Maria Postema & Marten Bruns
IJzerkop – Jean-Claude van Rijckeghem
Koning van Katoren – Jan Terlouw
Match – Buddy Tegenbosch
Pans Labyrint – Guillermo del Toro & Cornelia Funke
Spreek je chocola? – Cas Lester
Stief – Marion Pauw

Let op: dit pakket bevat alleen de lesmaterialen en is dus exclusief boeken.

Voor wie is dit pakket geschikt?

Geef jij Nederlands aan de eerste of tweede klas in het voortgezet onderwijs? Wil je bijdragen aan een positieve leeservaring en leerlingen die op een waardevolle en creatieve manier laten verwerken, waarbij ze relaties leggen tussen het verhaal en hun eigen wereld? En kijk je uit naar meer rust en minder werkdruk? Dan helpt dit lespakket je om jouw doelen te bereiken.

Voor wie is dit pakket niet geschikt?

Zie jij op tegen een nieuwe manier van werken, laat je leerlingen het liefst allemaal dezelfde opdrachten maken of ontwikkel je lesmaterialen het liefst zelf? Dan past dit pakket niet bij jouw werkwijze.

Lezenslessen pakketgarantie

Wat is de Lezenslessen pakketgarantie?

Wij garanderen dat er voor iedere leerling een geschikt boek is dat hij of zij kan lezen.

Wat als er voor een leerling in mijn klas geen geschikt boek tussen zit?

In dat geval denken we met je mee en leveren we voor deze leerling indien nodig ander lesmateriaal uit het beschikbare aanbod op Lezenslessen.nl.

Waarom doen jullie dit?

Leesplezier staat bij ons voorop. We willen niet dat leerlingen boeken lezen die hen niet aanspreken, te moeilijk of te makkelijk zijn. Op die manier willen we de kans op een negatieve leeservaring zo klein mogelijk maken.

Je leest meer over hoe deze garantie werkt en wat de voorwaarden zijn in het bericht Wat is de Lezenslessen pakketgarantie?

Prijs

Het lespakket 2020/2021 is beschikbaar vanaf €149,- voor een licentie voor 1-32 leerlingen. Voor een klas met 32 leerlingen is dat €4,66 per leerling. Het pakket wordt voordeliger als je het voor meer leerlingen aanschaft.

Deel dit bericht
Lezenslessen