Het is zover! Lezenslessen.nl staat online. Vanaf nu blijf je via ons op de hoogte van de mooiste, beste en waardevolste jeugdboeken voor jouw leerlingen. Daarnaast geven we je tips voor het leesonderwijs bij jou in de klas.

Wat doet Lezenslessen?

Lezenslessen inspireert onderbouwdocenten Nederlands voor het leesonderwijs. We delen regelmatig boekentips waarin we je vertellen waar het boek over gaat en bij welk type leerling het in de smaak zal vallen.
Naast boekentips schrijven we ook blogs over het leesonderwijs waarin we achtergrondinformatie en praktische tips over lezen in de klas met je delen.

Waar staat Lezenslessen voor?

Verhalen kunnen ons meenemen naar een andere wereld, het dagelijkse leven even laten vergeten of helpen te ontspannen. Daarnaast kunnen ze ons ook veel vertellen: ze vormen een venster waardoor we de wereld kunnen verkennen of zijn juist een spiegel waarin we onszelf herkennen. Verhalen geven betekenis en vormen een basis van waaruit we het leven verder kunnen ontdekken.

Wij vinden dat iedere leerling de kans moet krijgen om gegrepen te worden door een fantastisch, ontroerend of spannend verhaal dat past bij zijn of haar leesvoorkeuren. De verhalen zorgen voor een stevig fundament voor hun verdere leven. Door te lezen dompelen jongeren zich onder in andere werelden, ontwikkelen ze zich, worden ze zelfredzaam, vormen ze een eigen visie en geven ze richting aan hun leven.

Meer informatie over Lezenslessen vind je bij Over ons.

Wat kun je in de toekomst van ons verwachten?

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling van Lezenslessen. Naast inspireren gaan we jou in de toekomst ook ondersteunen bij het leesonderwijs. Daarvoor ontwikkelen we lesmaterialen bij specifieke boeken. Op deze manier kan jij goed leesonderwijs verzorgen zonder een enorme tijdsinvestering te moeten leveren voor het ontwikkelen van de materialen.
Op dit moment voeren we gesprekken met een aantal uitgeverijen en zetten we de eerste samenwerkingen op. Via onze nieuwsbrief houden we je graag op de hoogte van de ontwikkelingen.

Vragen, feedback of andere opmerkingen?

We zijn erg benieuwd wat je van Lezenslessen vindt! Heb je aanvullingen, goede ideeën, feedback of andere vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Deel dit bericht
Lezenslessen