De Corona-maatregelen vragen om veel aanpassingsvermogen, flexibiliteit en creativiteit. Hoe richt je het onderwijs op afstand in? Ik dacht na over hoe Lezenslessen daarbij kan ondersteunen en kwam uit op een pakket met lesmaterialen.

Waarom lesmateriaal van Lezenslessen gebruiken?

Het lesmateriaal van Lezenslessen is ontwikkeld bij specifieke jeugdboeken en is kant-en-klaar. Bij ieder boek hoort apart lesmateriaal met minimaal drie opdrachten waar de leerlingen uit kunnen kiezen. Bij ieder opdracht is aangegeven bij welk referentieniveau het aansluit, welke vaardigheden de leerling ontwikkelt en wat het leerdoel is van de opdracht. Daarnaast bevat iedere opdracht een beoordelingsmatrix en is per opdracht inzichtelijk gemaakt bij welke kerndoelen de opdracht aansluit.

Jij hoeft het materiaal alleen kort te introduceren en begeleidt leerlingen die bijvoorbeeld ondersteuning kunnen gebruiken bij het kiezen van een boek of opdracht.

Wat zit er in het pakket?

Het lespakket Leesonderwijs op afstand bevat lesmateriaal dat aansluit bij boeken die verkrijgbaar zij in de online Bibliotheek en LuisterBieb. Leerlingen met een bibliotheekabonnement kunnen de boeken digitaal lenen en lezen.

In het pakket vind je lesmateriaal bij de volgende boeken:

De Grijze Jager – De ruïnes van Gorlan
Spreek je chocola?
Geek Girl. Knap anders
Drama Queen
Vic Falls Missions – Het offer van de Baobab
Darius de Grote is niet oké
IJzerkop

Naast de lesmaterialen bevat het pakket ook extra’s. Dit zijn:

– Een stappenplan voor de leerling.
– Een keuzehulp die ondersteunt bij het maken van een boekkeuze.
– Een overzicht van de boeken die leerling kunnen lezen met samenvatting en het leesniveau van het boek.

Door het lespakket aan te schaffen bespaar je jezelf veel tijd en energie, ben je 20% voordeliger uit dan wanneer je de lesmaterialen los koopt en ontvang je de ondersteunende extra’s.

Meer informatie

Deel dit bericht
Lezenslessen