Het is de frustratie van veel docenten die ik de afgelopen jaren sprak: leerlingen die je met geen mogelijkheid aan het lezen krijgt. Ik dacht mee, gaf tips en besloot het groter aan te pakken door een online training te ontwikkelen waarmee ik in één keer veel meer docenten kan helpen.

Bereik de aarzelende lezers

Jij opent dit bericht niet voor niets. Ook jij wilt bijdragen aan meer leesplezier bij jouw leerlingen, waardoor onder andere hun leesvaardigheid verbetert. Op die manier draag je bij aan een stevige basis voor de toekomst van jouw leerlingen. Maar hoe ga je om met leerlingen die leesangst ervaren of, om wat voor reden dan ook, niet lezen?

In de online training Eerste Hulp Bij Aarzelende Lezers vertel leer je meer over wie de aarzelende lezer is. Hoe komt het dat ze weerstand tot lezen ervaren? En, het belangrijkste: je krijgt tips over wat kun je doen om ze te betrekken bij het leesonderwijs. De training bevat veel praktische tips en uiteraard wordt er ook besproken welke boeken je aan kunt reiken aan minder gemotiveerde lezers.

Dieuwertje van der Wal, docent Nederlands, heeft de training gevolgd en is erg enthousiast:

“Het volgen van de training Eerste Hulp Bij Aarzelende lezers heeft mij veel rust gegeven. Door de praktische tips en hoeveelheid boekentips weet ik nu hoe ik de drempel voor leerlingen die lezen niet leuk vinden of het niet gewend zijn kan verlagen. Dat geeft veel vertrouwen!”

Werk jij met leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs en wil je ontdekken hoe je ook de leerlingen met een leesweerstand of leesangst kunt motiveren om te gaan lezen? Maak dan gebruik van de introductiekorting en schaf de training aan.

 Je vindt alle informatie over de training Eerste Hulp Bij Aarzelende Lezers op deze pagina.

Deel dit bericht
Lezenslessen