Op Lezenslessen.nl vind je lespakketten voor de hele klas met lesmaterialen bij verschillende jeugdboeken. Omdat zo’n pakket een flinke investering is, bieden wij de garantie dat je met alle leerlingen uit een klas met zo’n pakket kunt werken.

Wat is de Lezenslessen pakketgarantie?

Wij garanderen dat er voor iedere leerling een geschikt boek is dat hij of zij kan lezen.

Wat als er voor een leerling in mijn klas geen geschikt boek tussen zit?

In dat geval denken we met je mee en leveren we voor deze leerling indien nodig ander lesmateriaal uit het beschikbare aanbod op Lezenslessen.nl.

Waarom doen jullie dit?

Leesplezier staat bij ons voorop. We willen niet dat leerlingen boeken lezen die hen niet aanspreken, te moeilijk of te makkelijk zijn. Op die manier willen we de kans op een negatieve leeservaring zo klein mogelijk maken.

Wat moet ik daarvoor doen?

Als jij een leerling in de klas hebt die aangeeft dat geen enkel boek uit het pakket hem of haar aanspreekt, ga jij eerst in gesprek met de leerling om mee te denken. Ziet de leerling niets over het hoofd?

Als er geen passende titel in het pakket zit kun je ons een mail sturen op info@lezenslessen.nl. In deze mail geef je aan waarom er geen geschikte match kan worden gemaakt en geef je een toelichting met wat jij hebt gedaan om dit te onderzoeken. Daarnaast ontvangen we graag de leesvoorkeur (onderwerp, boeken die hij of zij leuk vond om te lezen) en het geschatte leesniveau van de leerling. Met deze informatie zullen wij onze lespakketten evalueren.
Geef ten slotte aan of je in het aanbod lesmateriaal op Lezenslessen.nl een andere titel hebt gevonden die de leerling aanspreekt of dat je het fijn vindt als wij met je meedenken.

Wat zijn de voorwaarden?

– Deze garantie geldt alleen in het schooljaar van aanschaf.
– Deze garantie is geldig binnen het reguliere onderwijs.
– Deze garantie kan gebruikt worden voor maximaal drie leerlingen per 32 leerlingen.
– Je laat in je mail zien welke stappen je hebt genomen om te onderzoeken of er echt geen boek in het lespakket zit dat de leerling aanspreekt.

Benieuwd naar de lespakketten?

De lespakketten van Lezenslessen bevatten lesmaterialen bij meerdere jeugdboeken. Met deze pakketten kun je met de hele klas aan de slag.

Jij bespaart tijd en ervaart meer rust omdat alles kant-en-klaar is én je vergroot de kans op een positieve leeservaring bij de leerling omdat zij veel keuzemogelijkheden hebben voor een boek en verwerkingsopdracht.

Afbeelding bij het Lespakket 2020/2021
Deel dit bericht
Lezenslessen