Lezenslessen

Boek van de Maand

Wil jij dit boek in de klas bespreken? Download dan de poster en de informatie voor de docent. We hebben alvast handige informatie voor je gebundeld, voorleesfragmenten geselecteerd en vragen geformuleerd waarmee jij het gesprek over de fragmenten uit dit boek kunt opstarten.

Boek van de Maand

Het ongemakkelijke dagboek van Henry K. Larsen

Susin Nielsen

Het ongemakkelijke dagboek van Henry K. Larsen is een meeslepend verhaal vol humor, maar bevat ook ernst.

Over het boek

Na HET moet Henry een nieuw leven zien op te bouwen. In een nieuwe stad waar niemand weet wat er is gebeurd. Op aanraden van zijn therapeut houdt Henry een dagboek bij. Daar heeft hij helemaal geen zin in, maar hij probeert het toch. Het voelt eerst heel onwennig: wat moet hij nou opschrijven? Al snel ontdekt Henry dat zijn nieuwe leven absoluut niet saai is. Toch is hij niet helemaal op zijn gemak, want wat zal er gebeuren als ze HET ontdekken?

Leesniveau en onderwerpen

Leesniveau: **
Het ongemakkelijke dagboek van Henry K. Larsen is een toegankelijk verhaal met veel humor, maar ook ernst. Al direct wordt duidelijk dat er iets heftigs is gebeurd waar Henry niet over kan of wil praten. Dit zorgt voor een spanningsboog voor de lezer, die nieuwsgierig raakt naar wat Henry HET noemt.

Onderwerpen
Pesten, dood, rouw.

Meer ontdekken

Boekentip

Meer informatie over dit verhaal vind je in onze boekentip.

Lesmateriaal

Laat leerlingen na het lezen van dit  boek aan de slag gaan met dit verdiepende lesmateriaal.

Over Boek van de Maand

Wat is Boek van de Maand en hoe gebruik je het? Dat lees hier.

Lezenslessen