Lezenslessen

Boek van de Maand

Wil jij dit boek in de klas bespreken? Download dan de poster en de informatie voor de docent. We hebben alvast handige informatie voor je gebundeld, voorleesfragmenten geselecteerd en vragen geformuleerd waarmee jij het gesprek over de fragmenten uit dit boek kunt opstarten.

Boek van de Maand

MAtch

Buddy Tegenbosch

Match is een toegankelijk en herkenbaar verhaal over voetbal, vriendschap en ziekte. Voor dit boek won Buddy Tegenbosch in 2020 de Prijs van de Jonge Jury.

Over het boek

Zodra Jim op het voetbalveld staat vergeet hij alles om zich heen. Hij voelt zich goed en weet dat hij op het veld thuishoort. Tijdens zijn vakantie in Zeeland krijgt hij bericht dat hij, net als zijn beste vriend Jabbar, is geselecteerd voor Jong PSV. Een droom die uitkomt! Ze mogen mee naar het trainingskamp en weten dat dit dé kans is om het tot de A-selectie te schoppen.

Eerst viert Jim samen met Jabbar vakantie op de camping. En als zijn klasgenoot Lola ook nog langskomt kan zijn zomer helemaal niet meer stuk. Helaas blijft dat geweldige gevoel niet lang hangen.

Leesniveau en onderwerpen

Leesniveau: **
Match is een verhaal waarin leerlingen vanaf 12 jaar die te maken hebben met voetbal, ziekte en/of tegenslagen zich kunnen herkennen. Met name jongens uit de eerste klassen van het voortgezet onderwijs zullen dit boek graag lezen doordat ze zich kunnen verplaatsen in de hoofdpersoon.

Onderwerpen
Sport, vriendschap, ziekte, verliefdheid, tegenslag.

Meer ontdekken

Boekentip

Meer informatie over dit verhaal vind je in onze boekentip.

Lesmateriaal

Laat leerlingen na het lezen van dit  boek aan de slag gaan met dit verdiepende lesmateriaal.

Over Boek van de Maand

Wat is Boek van de Maand en hoe gebruik je het? Dat lees hier.

Lezenslessen