Lezenslessen

Boek van de Maand

Wil jij dit boek in de klas bespreken? Download dan de poster en de informatie voor de docent. We hebben alvast handige informatie voor je gebundeld, voorleesfragmenten geselecteerd en vragen geformuleerd waarmee jij het gesprek over de fragmenten uit dit boek kunt opstarten.

Omslag IJzerkop

Boek van de Maand

De tunnel

Anna Woltz

Een prachtig verhaal over leven in oorlogstijd. 

Over het boek

Vier jongeren schuilen in de tunnels van de Ondergrondse, terwijl Londen ’s nachts wordt vernietigd door bommen. Ella is net een jaar ziek geweest en voelde zich onzichtbaar, maar dat verandert nu ze drie andere jongeren ontmoet. Quinn is van huis weggelopen, van het platteland naar de stad, omdat ze wil helpen. Jay heeft niets en doet alles om te overleven, aan regels hecht hij weinig waarde. En tot slot maakt Ella kennis met Quinns broer Sebastian, die in Londen woont. Maar die situatie is complex, want voor Quinns familie bestaat hij niet meer.

Ze hebben alle vier iets te vertellen, maar ze overleven het niet allemaal.

Leesniveau en onderwerpen

Leesniveau: **
De tunnel is een spannend, aangrijpend en gelaagd verhaal dat op chronologische volgorde en in toegankelijke taal verteld wordt. Geschikt voor de gemiddelde lezer vanaf 12 jaar, maar voor een ervaren lezer biedt het door de gelaagdheid ook voldoende uitdaging.

Onderwerpen
Tweede Wereldoorlog, oorlog, vriendschap, verliefdheid, de dood, ziekte.

Meer ontdekken

Boekentip

Meer informatie over dit verhaal vind je in onze boekentip.

Blogafbeelding bij De Tunnel van Anna Woltz

Over Boek van de Maand

Wat is Boek van de Maand en hoe gebruik je het? Dat lees hier.

Lezenslessen