Lezenslessen

Boek van de Maand

Wil jij dit boek in de klas bespreken? Download dan de poster en de informatie voor de docent. We hebben alvast handige informatie voor je gebundeld, voorleesfragmenten geselecteerd en vragen geformuleerd waarmee jij het gesprek over de fragmenten uit dit boek kunt opstarten.

Omslag IJzerkop

Boek van de Maand

Vliegen

Paulien Weikamp

Vliegen is een aansprekend verhaal over groepsdruk, gezien willen worden en ergen bij willen horen. 

Over het boek

Umut verpest het in de eerste twee weken van zijn zomervakantie al helemaal. Hij gaat joyriden met de auto van zijn ouders en rijdt hem in de prak. Hij neemt een baantje waarmee hij bijna niets verdient en blijft in de problemen komen. Niet dat hij de dingen zo wil doen, maar hij kan niet anders. Het lijkt gewoon te gebeuren. Gelukkig ontmoet Umut de prachtige en mysterieuze Linda, die hem precies lijkt te begrijpen, waardoor hij alle ellende soms even kan vergeten.

Leesniveau en onderwerpen

Leesniveau: **
Vliegen is een goed en chronologisch verteld verhaal. Het wordt regelmatig onderbroken door herinneringen. Hierdoor ontdekt de lezer meer over Umut, zijn familie en wat er in het verleden is gebeurd. De hoofdstukken zijn relatief kort en het verhaal is rauw. Doordat het gaat over groepsdruk is het herkenbaar voor veel jongeren. Geschikt voor de gemiddelde lezer vanaf 13 jaar.

Onderwerpen
Groepsdruk, vriendschap, familie, verliefdheid

Meer ontdekken

Boekentip

Meer informatie over dit verhaal vind je in onze boekentip.

Blogafbeelding bij De Tunnel van Anna Woltz

Over Boek van de Maand

Wat is Boek van de Maand en hoe gebruik je het?
Dat lees hier.

Lezenslessen