Omslag IJzerkop

Boek van de Maand

Ghost

Jayson Reynolds

Een goed geschreven verhaal over je angsten in de ogen durven kijken of daarvan wegrennen, maar ook over het belang van je ergens veilig voelen, eerlijk zijn en echte vriendschapen.

Over het boek

Ghost is aan het rennen sinds zijn vader drie jaar geleden een pistool op hem en zijn moeder richtte. Hij woont met zijn moeder in een arme wijk, draagt kleding die te groot of te klein is en zijn moeder knipt zijn haar. Hierdoor wordt Ghost op school gepest, maar hij bijt van zich af en zorgt ervoor dat de mensen die hem afzeiken hiermee ophouden. Hij komt daardoor wel steeds in de problemen… Per toeval wordt Ghost ontdekt door de coach van een hardloopteam. Hij mag in het team op één voorwaarde: dat Ghost uit de problemen blijft. Dat blijkt een flinke uitdaging.

Leesniveau en onderwerpen

Leesniveau: **
Het verhaal begint heftig en dat zal indruk maken op de lezer. Op die manier weet Reynolds de aandacht gelijk vast te houden. Het boek is niet erg dik, heeft een ruime bladspiegel en vertelt een verhaal in chronologische volgorde, waardoor je dit boek ook aan minder gemotiveerde of ervaren lezers vanaf 12 jaar kunt aanbevelen. De hoofdstukken zijn voor deze doelgroep misschien wel aan de lange kant.

Onderwerpen
Hardlopen, sport, angst, vriendschap, familie.

Meer ontdekken

Boekentip

Meer informatie over dit verhaal vind je in onze boekentip.

Blogafbeelding bij De Tunnel van Anna Woltz

Over Boek van de Maand

Wat is Boek van de Maand en hoe gebruik je het?
Dat lees hier.

Lezenslessen