Hoe overleefde de mens zo’n 10.000 jaar geleden? Daar geeft Davide Morosinotto een goed beeld van in zijn boek ‘De laatste jager’.

Boek van de Maand

Suikerland

Auteur: Henna Goudzand Nahar
Illustraties: Renate Siepel

Een belangrijk en indringend verhaal over leven in slavernij.

Over het boek

Op een avond worden Esi, haar broertje Yaa en hun slaaf Lano overvallen door twee mensenrovers die hen meenemen in hun boot. Na een paar dagen varen worden ze afgeleverd bij een groot slavenschip. Esi komt na een lange en zware reis uiteindelijk te werken op een suikerplantage. Hier werkt ze in het huis van de meester en deelt ze een bezemkast met Jantje. Dan ontdekken ze een groot geheim over Jantje en kan Esi niets anders doen dan in actie komen. Maar dat is niet zonder gevaar. 

Leesniveau en onderwerpen

Leesniveau: */**
Suikerland is geschikt voor leerlingen vanaf ca. 10 jaar, maar kan ook nog erg goed gelezen worden in de onderbouw van het vo. Door de toegankelijke taal is het ook zeker geschikt voor de minder ervaren lezer. De afwisseling tussen de tekst en de illustraties maakt het verhaal nog indringender.

Onderwerpen
Slavernijverleden, geschiedenis, vriendschap.

Meer ontdekken

Boekentip

Meer informatie over dit verhaal vind je in onze boekentip.

Al haar vriendinnen vliegen in de vakantie naar een zonnig oord, behalve Noor. Haar ouders hebben een of ander stom zomerkamp voor haar geboekt. In Rugzwemmen van Marc ter Horst lees je hoe dat is gekomen. En hoe dat afloopt.

Over Boek van de Maand

Wat is Boek van de Maand en hoe gebruik je het? Dat lees hier.

Koop dit boek

Praat je over boeken? Dan is het belangrijk dat deze ook fysiek aanwezig zijn in de klas en leerlingen deze eventueel ook direct kunnen lenen.

Schaf dit boek aan via deze affiliatelink naar Libris.nl en steun daarmee je lokale boekhandel en Lezenslessen.

Lezenslessen