DE LEZENSLESSEN BOEKENCLUB

Vergroot je kennis van het jeugdboekenaanbod in 15 minuten per boek en bezorg je leerlingen meer positieve leeservaringen!

Het leesniveau en leesplezier van jongeren daalt. Jij bent op zoek naar jeugdboeken die je leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs weer leesplezier laten ervaren.

Goed nieuws! Want met de Lezenslessen Boekenclub krijg je weer grip op het boekenaanbod, zonder zelf alle boeken te hoeven lezen.

Wil jij op de hoogte zijn van het jeugdboekenaanbod voor jouw leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs? Maar heb je niet de tijd om al die boeken zelf te lezen? Dan is de Lezenslessen Boekenclub iets voor jou!

De Lezenslessen Boekenclub is een on-demand dienst waarin jeugdboeken worden besproken, waardoor jij de inhoud van het verhaal kent en weet voor welk type lezer het geschikt is.

Dankzij de besprekingen in de Lezenslessen Boekenclub heb jij grip op het aanbod voor jouw leerlingen en kun je ze passende titels aanreiken, waardoor het leesplezier en de leesmotivatie onder jouw leerlingen stijgt.

Jij bent de docent die het verschil maakt en waar je leerlingen later met plezier aan terugdenken als ze een boek oppakken.

1. Word lid

Sluit je aan, investeer in jouw leesonderwijs, ontvang handige aanvullende informatie en draag bij aan meer leesplezier en leesmotivatie bij jouw leerlingen.

2. Kijk, luister, lees

Kies wat bij jou past. Bekijk de video, beluister het audiofragment of lees de beschrijving van het boek.

3. Ga in gesprek

Wat vind jij van het boek? Hoe reageren leerlingen? Op welke manier zet jij het boek in? Bij iedere bespreking is er ruimte om ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren.

Kijk jij hier naar uit?

Weten waar boeken over gaan in plaats van blijven speuren in de boekenkast naar geschikte titels?

Investeren in fictieonderwijs én tijd voor jezelf overhouden?

Kennis van het aanbod jeugdboeken voor 12+?

Meer leesplezier voor je leerlingen en voor jezelf?

• Het verschil kunnen maken op het gebied van de literaire ontwikkeling van je leerlingen?

Praktisch

Voor wie?
Docenten Nederlands en mediathecarissen die werken in de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Wat?
De Lezenslessen Boekenclub is een online, on-demand dienst, net zoals bijvoorbeeld Netflix. Je gaat ermee aan de slag waar en wanneer het jou uitkomt. Iedere maand worden er nieuwe besprekingen toegevoegd.

Tijdsinvestering
De bespreking van een boek duurt 10-15 minuten. Je kunt steeds één bespreking bekijken of beluisteren, maar meerdere achter elkaar kan natuurlijk ook. 

Hoe?
Je sluit je aan bij de Lezenslessen Boekenclub door een abonnement af te sluiten. Bij verlenging ontvang je een factuur, die je eventueel in kunt dienen bij je werkgever, zodat je lidmaatschap betaald wordt uit je professionaliseringsbudget.

Wat krijg je als je lid wordt van de Lezenslessen Boekenclub?

• De besprekingen van de boeken. Je kunt kiezen om de video te bekijken, het audiofragment te beluisteren of de tekst te lezen. Iedere maand worden er nieuwe besprekingen toegevoegd aan de database.

Gespreksstarters voor de introductie van de boeken.

Gespreksstarters voor na het lezen van de boeken.

Doorleestips

Aanvullende links en bronnen. Denk aan trailers, interviews, websites over het onderwerp van het boek.

• Ruimte om met andere leden in gesprek te gaan over de boeken.

•  Een titellijst met de boeken die worden besproken in de Lezenslessen Boekenclub, inclusief belangrijke kenmerken en thema’s.

Kom bij de club!

Toegang tot de Lezenslessen Boekenclub kost €149,- per jaar.

Goed om te weten: als je nu lid wordt van de Boekenclub, blijf je altijd €149,- per jaar betalen.
Ook als de prijs in de tussentijd stijgt!

Tip: gebruik je professionaliseringsbudget!

Waarom begon ik een boekenclub?

Al ruim tien jaar lees en bespreek ik met veel plezier boeken voor jongeren vanaf 12 jaar. Die leeservaring zorgt ervoor dat ik weet waar ik op kan letten in een boek, goed kan beschrijven wat belangrijke elementen uit het verhaal zijn en helder kan formuleren voor welk type leerling het boek geschikt is. In mijn besprekingen in de Lezenslessen Boekenclub heb ik de ruimte om deze informatie, samen met nog veel meer waardevolle extra’s, te delen.

Ik deel mijn boekenkennis graag met je, zodat jij hiermee kan bijdragen aan positieve leeservaringen bij je leerlingen. Want dat is waar het voor mij om draait: leerlingen leesplezier laten ervaren en ze laten ontdekken wat verhalen voor ze kunnen betekenen. Je geeft leerlingen daarmee een stevige basis voor de rest van hun leven.

En eerlijk is eerlijk, ik hoop natuurlijk ook dat jij dankzij mijn besprekingen zin krijgt om te gaan lezen en jouw eigen leeservaring vervolgens met je leerlingen deelt.

Voorproefje?

Bekijk de bespreking van Vliegen van Paulien Weikamp hieronder, zodat je weet wat je kunt verwachten van de besprekingen.

Gelezen jeugdboeken

Jeugdboeken besproken

Leden in de Boekenclub

Deelnemers van online trainingen

De Lezenslessen Boekenclub is tot stand gekomen met steun van Stichting Lezen.

opdrachtgevers van Lezenslessen

Niet goed? geld terug.

Het is heel simpel: is de Boekenclub niets voor jou? Dan krijg je je geld terug als je ons dit binnen 14 dagen na aankoop laat weten. Zo hoef jij niet bang te zijn dat je investeert in iets waar je niets aan hebt.

Vraag & antwoord

Wanneer kan ik de besprekingen bekijken?

Wanneer je wilt! De Boekenclub is altijd beschikbaar in de Lezenslessen Academie. De besprekingen staan al voor je klaar, deze kun je bekijken of beluisteren op een moment dat het jou uitkomt. 

Moet ik op bepaalde tijden online aanwezig zijn?

Nee, dat is niet nodig. Alle besprekingen en informatie staan voor je klaar in de online omgeving en die is 24/7 toegankelijk. 

Kan ik eerst een factuur ontvangen?

Ja, dat is mogelijk. Als je bij het afrekenen kiest voor ‘directe bankoverschrijving’, ontvang je eerst een factuur die je (bijvoorbeeld) in kunt dienen bij je werkgever. Zodra de betaling is ontvangen krijg je toegang tot de online omgeving.

Hoe lang heb ik toegang?

Voor de Boekenclub sluit je een abonnement af waarbij je per jaar betaalt. Je hebt toegang totdat je je lidmaatschap opzegt.

Omdat we zelf ook niet houden van sluimerende abonnementen, ontvang je 3 maanden voordat je weer een nieuwe factuur ontvangt een herinnering dat we je abonnement gaan verlengen.  

Mijn school betaalt. Hoe werkt dit?

Er zijn twee mogelijkheden. De eerste is dat je het eerste jaar via iDeal betaalt en de factuur indient bij je school. Je hebt dan direct toegang.

De andere optie is dat je bij het afrekenen kiest voor ‘bankoverschrijving’. Je ontvangt dan een factuur die je door kunt sturen naar de administratie van de school. Zodra de betaling binnen is, krijg je toegang tot de Boekenclub.

Na een jaar wordt je abonnement verlengd en ontvang je een nieuwe factuur van ons, die je weer door kunt sturen naar de administratie van jouw school.

Wij willen met de hele sectie lid worden. Hoe kunnen we dit regelen?

Wat geweldig dat jullie allemaal lid willen worden!

Als jullie met een groep lid worden, kun je een mail sturen naar info@lezenslessen.nl. Dan wordt er één factuur aangemaakt voor de hele sectie. 

Wij willen met de hele sectie lid worden. Is er een korting mogelijk?

Wat geweldig dat jullie allemaal lid willen worden!

 

Dat is mogelijk. Vanaf 5 deelnemers ontvang je een korting van 10%. Zijn jullie met 10 of  meer deelnemers? Dan geldt er een korting van 15%. 

Als jullie met een groep lid worden, kun je een mail sturen naar info@lezenslessen.nl. Dan wordt er één factuur aangemaakt voor de hele sectie.

Kan ik mijn geld terug krijgen als de Lezenslessen Boekenclub niets voor mij blijkt te zijn?

Ja, dat kan! Als blijkt dat de Boekenclub toch niets voor jou is, kun je ons binnen 14 dagen na aankoop een mail sturen. We storten het geld dan terug op je rekening. Geen probleem!

Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

Opzeggen gaat eenvoudig door een mailtje te sturen naar info@lezenslessen.nl. Vermeld daarbij het e-mailadres waarmee je je aanmeldt, dan regelen wij de rest.

Heb je toch vragen over de Boekenclub? Stuur dan gerust een bericht. We helpen je graag!

2 + 11 =

Partnerprogramma

Steun Lezenslessen en koop je boek via de onderstaande link op Libris.nl

Dank je wel!

Social media

Lezenslessen