Lezenslessen lespakket

voor het vmbo

Ben je op zoek naar en manier om vmbo-leerlingen met plezier te laten lezen, wil je ze zelf een boek laten kiezen uit een ruim aanbod en dat zonder dat het jou veel tijd kost?

Dat bereik je met dit lespakket voor de onderbouw van het vmbo.

 

*BINNENKORT BESCHIKBAAR*

Herken jij jezelf hierin?

♦ Je bent een betrokken docent(e) Nederlands en geeft les aan de onderbouw van het vmbo.
♦ Je bezorgt je leerlingen graag een positieve leeservaring.
♦ Je wilt leerlingen op een leuke en verdiepende manier laten nadenken over het boek dat zij hebben gelezen.
♦ Je wilt je leerlingen graag voorzien van  verdiepende lesmaterialen bij de boeken die ze lezen.
♦ Je hebt te weinig tijd om het volledige boekenaanbod bij te houden.
♦ Je vindt het leesonderwijs een essentieel onderdeel van je vak, maar je vindt het lastig om de juiste titels voor je leerlingen te selecteren.

Lezenslessen ondersteunt jou hierbij graag!

Wil jij:

♦ Jouw vmbo-leerlingen weer met plezier laten lezen?
♦ Minder tijd kwijt zijn aan het ontwikkelen van lesmaterialen?
♦ Meer rust ervaren?
♦ Leerlingen laten nadenken over zichzelf en de wereld om hen heen?
♦ Een kant-en-klare, uitgebreide leeslijst met lesmaterialen bij die specifieke titels?

Dan is ons Lespakket voor het vmbo iets voor jou!

Op dit moment zijn we bezig met de ontwikkeling van dit pakket. Schrijf je hieronder in voor de interesselijst voor onze lespakketten, dan ontvang je en e-mail met een exclusief aanbod zodra het pakket klaar is.

“Met Lezenslessen ontdekken leerlingen boeiende boeken die zij met plezier lezen. De opdrachten van Lezenslessen prikkelen de creativiteit en het denken over verhalen. Als docent kun je gemakkelijk met het materiaal aan de slag, het hoeft je niet veel tijd te kosten: maar je zult zeker ook zin krijgen om alle boeken te lezen!”

Michelle van Dijk, docente Nederlands, over werken met het lesmateriaal van Lezenslessen.

Leerlingen over werken met het lesmateriaal

“Ik vond het er netjes en verzorgd uitzien. Dat maakt dat het ook meteen fijn werkt. Het was fijn om de eisen ernaast te hebben, dan kan je even checken of je alles goed hebt en niets bent vergeten.”

‘‘Ik vond de opdrachten waaruit je kon kiezen super leuk! Ik kon bijna niet kiezen. Het leuke vind ik dat je er nog je eigen ding van kan maken. Ik mocht bijv. afspeellijsten maken voor de hoofdpersonen. En een paar typische kledingitems voor hen uitzoeken. Dat vind ik leuk omdat je dan het beeld dat je voor je ziet kunt verwerken in zo’n creatieve opdracht.’’

“Ik vond het een leuke opdracht omdat je heel veel keuze had en omdat het een keer wat anders is.”

Over Lezenslessen

Ik ben Nicky de Boer en met Lezenslessen ondersteun ik onderbouwdocenten Nederlands bij het leesonderwijs. Inmiddels heb ik bijna tien jaar werkervaring als leesbevorderaar en ontwikkel ik al meer dan vijf jaar lesmaterialen bij jeugdboeken. Deze lesmaterialen zorgen ervoor dat leerlingen na het lezen van een boek hun leeservaring kunnen verdiepen. Via de verhalen en de opdrachten vergroten zij hun blik op de wereld, leren zij zichzelf beter kennen en vullen zij hun rugzak met waardevolle kennis voor de rest van hun leven.

Het is mijn doel om het leesonderwijs voor jou zo makkelijk mogelijk te maken door complete en kant-en-klare lesmaterialen te ontwikkelen. Deze lesmaterialen heb ik samengevoegd in een lespakket dat het leesonderwijs voor jou eenvoudiger, leuker en veel minder tijdrovend maakt. Het enige dat jij nog hoeft te doen is de leerlingen die vastlopen bij het maken van een boekkeuze op weg helpen en de geweldige resultaten van jouw leerlingen beoordelen aan de hand van een beoordelingsmatrix.

“Voor wie een steuntje in de rug kan gebruiken bij het aanbieden van fictieonderwijs is het lesmateriaal van Lezenslessen uitermate geschikt. Alles is tot in de puntjes uitgewerkt en overal is aan gedacht. Kortom, een aanrader!”

N. Rouwendal, docente Nederlands, over werken met een lespakket van Lezenslessen.

“Ik heb het werken met het lesmateriaal als positief en inspirerend ervaren. De samenwerking met Nicky verliep, ook op afstand, heel fijn. De opdrachten boden voldoende uitdaging. Wat vooral heel fijn was, was dat de leerlingen keuze hadden.”

Merel Niemeijer, docente Nederlands, over werken met een lespakket van Lezenslessen.

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Lezenslessen