Lezenslessen lespakket

voor de hele klas

Meer leesplezier voor je leerlingen en minder werkdruk voor jou?
Dat bereik je met dit lespakket voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Afbeelding bij het Lespakket 2020/2021

Herken jij jezelf hierin?

♦ Je bent een betrokken docent(e) Nederlands en geeft les aan de onderbouw van het voortgezet onderwijs.
♦ Je vindt het leesonderwijs een essentieel onderdeel van je vak, maar je vindt het lastig om het actuele boekenaanbod voor je leerlingen bij te houden.
♦ Je bezorgt je leerlingen graag een positieve leeservaring.
♦ Je wilt leerlingen op een verdiepende manier laten nadenken over het boek dat zij hebben gelezen.
♦ Je hebt te weinig tijd om alle leerlingen persoonlijke boekentips te geven én ze te voorzien van specifieke verdiepende lesmaterialen.

Lezenslessen ondersteunt jou hierbij graag!

Wil jij:

♦ Bijdragen aan meer leesplezier bij je leerlingen?
♦ De leesmotivatie van je leerlingen te verhogen door ze keuzemogelijkheden te bieden?
♦ Jouw leesonderwijs naar een hoger plan tillen?
♦ Minder tijd kwijt zijn aan het ontwikkelen van lesmaterialen?
♦ Meer rust ervaren?
♦ Leerlingen laten nadenken over zichzelf en de wereld om hen heen?
♦ Een kant-en-klare, uitgebreide leeslijst met lesmaterialen bij die specifieke titels?

Dan is het Lespakket voor de hele klas iets voor jou!

Goed leesonderwijs, zonder stress

Lezenslessen heeft zorgvuldig een kwalitatief goed lespakket samengesteld, zodat jij zorgeloos waardevol leesonderwijs kunt verzorgen.

}

Werkdrukverlagend

Al onze lesmaterialen worden digitaal geleverd en zijn klaar voor gebruik. Je kunt ze direct uploaden in de online leeromgeving. Dit bespaart jou veel tijd en energie.

Autonomie voor de leerling

Dit lespakket bevat lesmaterialen bij
23 jeugdboeken. Er is dus volop keuze voor je leerlingen. Dit vergroot de kans op een positieve leeservaring aanzienlijk.

Leesplezier voorop

Het leesplezier van de leerling staat centraal. De verwerkingsopdrachten zijn daarom belevend van aard en laten leerlingen nadenken over het verhaal in relatie tot hun eigen leefwereld.

“Als docent is het makkelijk om met deze lessen te werken: ze zijn gestructureerd, enthousiasmerend en voorzien van een doelenlijst. De leerlingen gingen enthousiast en zelfstandig aan de slag met de verschillende opdrachten bij de verschillende (e-)boeken."

Koko ter Haar, docente Nederlands, over werken met het lesmateriaal van Lezenslessen.

Over Lezenslessen

Ik ben Nicky de Boer en met Lezenslessen ondersteun ik onderbouwdocenten Nederlands bij het leesonderwijs. Inmiddels heb ik bijna tien jaar werkervaring als leesbevorderaar en ontwikkel ik al meer dan vijf jaar lesmaterialen bij jeugdboeken. Deze lesmaterialen zorgen ervoor dat leerlingen na het lezen van een boek hun leeservaring kunnen verdiepen. Via de verhalen en de opdrachten vergroten zij hun blik op de wereld, leren zij zichzelf beter kennen en vullen zij hun rugzak met waardevolle kennis voor de rest van hun leven.

Het is mijn doel om het leesonderwijs voor jou zo makkelijk mogelijk te maken door complete en kant-en-klare lesmaterialen te ontwikkelen. Deze lesmaterialen heb ik samengevoegd in een lespakket dat het leesonderwijs voor jou eenvoudiger, leuker en veel minder tijdrovend maakt. Het enige dat jij nog hoeft te doen is de leerlingen die vastlopen bij het maken van een boekkeuze op weg helpen en de geweldige resultaten van jouw leerlingen beoordelen aan de hand van een beoordelingsmatrix.

Wat kun je van dit lespakket verwachten?

Dit lespakket is ontwikkeld voor de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs.

Je ontvangt:

♦ een volledige, actuele leeslijst met 23 jeugdboeken die aansluiten bij de verschillende leesniveaus en leesvoorkeuren van je leerlingen.
lesmateriaal bij iedere specifieke titel uit de leeslijst. Het lesmateriaal sluit naadloos aan bij het verhaal en bevat minimaal 3 opdrachten waaruit leerlingen kunnen kiezen.
♦ een keuzehulp en een overzicht met beschrijvingen van de titels uit de leeslijst waarmee leerlingen hun boekkeuze kunnen maken.
♦ informatie voor jou als docent en een stappenplan voor de leerling.

Het lesmateriaal is een digitaal product. Nadat de betaling is voldaan, kun je het materiaal direct downloaden.

Wat je niet ontvangt zijn de jeugdboeken zelf. Deze kunnen leerlingen lenen bij de mediatheek of bibliotheek.

“Voor wie een steuntje in de rug kan gebruiken bij het aanbieden van fictieonderwijs is het lesmateriaal van Lezenslessen uitermate geschikt. Alles is tot in de puntjes uitgewerkt en overal is aan gedacht. Kortom, een aanrader!”

N. Rouwendal, docente Nederlands, over werken met een lespakket van Lezenslessen.

Leerlingen over werken met het lesmateriaal

“Ik vond het er netjes en verzorgd uitzien. Dat maakt dat het ook meteen fijn werkt. Het was fijn om de eisen ernaast te hebben, dan kan je even checken of je alles goed hebt en niets bent vergeten.”

‘‘Ik vond de opdrachten waaruit je kon kiezen super leuk! Ik kon bijna niet kiezen. Het leuke vind ik dat je er nog je eigen ding van kan maken. Ik mocht bijv. afspeellijsten maken voor de hoofdpersonen. En een paar typische kledingitems voor hen uitzoeken. Dat vind ik leuk omdat je dan het beeld dat je voor je ziet kunt verwerken in zo’n creatieve opdracht.’’

“Ik vond het een leuke opdracht omdat je heel veel keuze had en omdat het een keer wat anders is.”

“Ik heb het werken met het lesmateriaal als positief en inspirerend ervaren. De samenwerking met Nicky verliep, ook op afstand, heel fijn. De opdrachten boden voldoende uitdaging. Wat vooral heel fijn was, was dat de leerlingen keuze hadden.”

Merel Niemeijer, docente Nederlands, over werken met een lespakket van Lezenslessen.

Heb je vragen over het lespakket voor de hele klas? Stel ze gerust!

Lezenslessen