Lezenslessen lespakket

Poëzie

Wil je leerlingen met interesse in poëzie uitdagen om eens een dichtbundel te bestuderen, maar heb je weinig tijd om ze te begeleiden?
Maak dan gebruik van dit lespakket!

Afbeelding bij het Lespakket 2020/2021

Ben jij dit?

♦ Je bent een betrokken docent(e) Nederlands en geeft les aan de onderbouw van het voortgezet onderwijs.
♦ Je vindt het poëzie een belangrijk onderdeel van het programma.
♦ Je wilt leerlingen met interesse voor poëzie aan de slag laten gaan met een dichtbundel in plaats van losse gedichten.
♦ Je hebt te weinig tijd om specifieke verdiepende lesmaterialen te maken bij dichtbundels, maar wil leerlingen wel een verdieping van hun leeservaring bieden?

Lezenslessen ondersteunt jou hierbij graag!

Wil jij:

♦ Leerlingen jeugdpoëzie laten ervaren, in plaats van analyseren?
♦ Bijdragen aan meer leesplezier bij je leerlingen?
♦ Minder tijd kwijt zijn aan het ontwikkelen van lesmaterialen?
♦ Meer rust ervaren?
♦ Een kant-en-klaar lespakket met lesmaterialen bij vijf dichtbundels voor jongeren?

Dan is het Lespakket Poëzie iets voor jou!

Goed leesonderwijs, zonder stress

Lezenslessen heeft een kwalitatief goed lespakket met lesmaterialen bij dichtbundels samengesteld, zodat jij op zorgeloze wijze poëzie-onderwijs kunt verzorgen in de onderbouw.

}

Werkdrukverlagend

Al onze lesmaterialen worden digitaal geleverd en zijn klaar voor gebruik. Je kunt ze direct uploaden in de online leeromgeving. Dit bespaart jou veel tijd.

Autonomie voor de leerling

Dit lespakket bevat lesmaterialen bij
vijf dichtbundels. Er is dus keuze voor je leerlingen. Dit vergroot de kans op een positieve leeservaring aanzienlijk.

Leesplezier voorop

Het leesplezier van de leerling staat centraal. De verwerkingsopdrachten zijn daarom belevend van aard.

“Voor wie een steuntje in de rug kan gebruiken bij het aanbieden van fictieonderwijs is het lesmateriaal van Lezenlessen uitermate geschikt. Alles is tot in de puntjes uitgewerkt en overal is aan gedacht. Kortom, een aanrader!”

N. Rouwendal, docente Nederlands, over werken met een lespakket van Lezenslessen.

Over Lezenslessen

Ik ben Nicky de Boer en met Lezenslessen ondersteun ik onderbouwdocenten Nederlands bij het leesonderwijs. Inmiddels heb ik bijna tien jaar werkervaring als leesbevorderaar en ontwikkel ik al meer dan vijf jaar lesmaterialen bij jeugdboeken en dichtbundels. Deze lesmaterialen zorgen ervoor dat leerlingen na het lezen hun leeservaring kunnen verdiepen. Via de verhalen, gedichten en de opdrachten vergroten zij hun blik op de wereld, leren zij zichzelf beter kennen en vullen zij hun rugzak met waardevolle kennis voor de rest van hun leven.

Het is mijn doel om het leesonderwijs voor jou zo makkelijk mogelijk te maken door complete en kant-en-klare lesmaterialen te ontwikkelen. Deze lesmaterialen heb ik samengevoegd in een lespakket dat het poëzieonderwijs voor jou eenvoudiger, leuker en veel minder tijdrovend maakt. Het enige dat jij nog hoeft te doen is de leerlingen die vastlopen bij het maken van een boekkeuze op weg helpen en de resultaten van jouw leerlingen beoordelen aan de hand van een beoordelingsmatrix.

Wat kun je van dit lespakket verwachten?

Dit lespakket is ontwikkeld voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Je ontvangt:

♦ een keuzehulp voor de leerling en een overzicht met beschrijvingen van de vijf dichtbundels uit dit pakket waaruit leerlingen hun keuze kunnen maken.
lesmateriaal bij iedere specifieke titel uit de leeslijst. Het lesmateriaal sluit naadloos aan bij het verhaal en bevat minimaal 3 opdrachten waaruit leerlingen kunnen kiezen.
♦ informatie voor jou als docent en een stappenplan voor de leerling.

Het lesmateriaal is een digitaal product. Nadat de betaling is voldaan, kun je het materiaal direct downloaden.

Wat je niet ontvangt zijn de dichtbundels zelf. Deze kunnen leerlingen lenen bij de mediatheek of bibliotheek.

(Helaas is de dichtbundel Het zout uit je ogen niet meer te koop. Veel bibliotheken en mediatheken hebben deze bundel wel beschikbaar).

“Als docent is het makkelijk om met deze lessen te werken: ze zijn gestructureerd, enthousiasmerend en voorzien van een doelenlijst. De leerlingen gingen enthousiast en zelfstandig aan de slag met de verschillende opdrachten bij de verschillende (e-)boeken."

Koko ter Haar, docente Nederlands, over werken met het lesmateriaal van Lezenslessen.

Leerlingen over werken met het lesmateriaal

“Ik vond het er netjes en verzorgd uitzien. Dat maakt dat het ook meteen fijn werkt. Het was fijn om de eisen ernaast te hebben, dan kan je even checken of je alles goed hebt en niets bent vergeten.”

‘‘Ik vond de opdrachten waaruit je kon kiezen super leuk! Ik kon bijna niet kiezen. Het leuke vind ik dat je er nog je eigen ding van kan maken. Ik mocht bijv. afspeellijsten maken voor de hoofdpersonen. En een paar typische kledingitems voor hen uitzoeken. Dat vind ik leuk omdat je dan het beeld dat je voor je ziet kunt verwerken in zo’n creatieve opdracht.’’

“Ik vond het een leuke opdracht omdat je heel veel keuze had en omdat het een keer wat anders is.”

“Ik heb het werken met het lesmateriaal als positief en inspirerend ervaren. De samenwerking met Nicky verliep, ook op afstand, heel fijn. De opdrachten boden voldoende uitdaging. Wat vooral heel fijn was, was dat de leerlingen keuze hadden.”

Merel Niemeijer, docente Nederlands, over werken met een lespakket van Lezenslessen.

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Lezenslessen