De Lezenslessen Academie: een stevige basis voor jouw leesonderwijs

Hoe bereik je aarzelende lezers? Welke titels zijn geschikt voor jouw onderbouwleerlingen en hoe weet je welke boeken bij de verschillende typen lezers passen?

Dat leer je in de online trainingen van Lezenslessen, waarna je met vertrouwen jouw leesonderwijs inricht op een manier die past bij jouw voorkeuren.

Je krijgt grip op de leesvoorkeuren van je leerlingen uit de onderbouw en begrijpt waar ze tegenaan lopen. Daarnaast ben je op de hoogte van het actuele aanbod jeugdboeken, dat je met enthousiasme onder je leerlingen promoot.

Online trainingen van Lezenslessen

Eerste Hulp Bij Aarzelende Lezers

Hoe komt het dat sommige leerlingen niet willen lezen, een leesweerstand- of angst hebben? En hoe betrek je deze lastig te bereiken leerlingen bij het leesonderwijs, waardoor ze kunnen ervaren wat leesplezier is? Dat leer je in deze training!

Meer leesplezier en leesmotivatie

Krijg grip op de leesmotivatie en het leesplezier van jouw leerlingen. Je hebt een duidelijk overzicht van het boekenaanbod voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs en deelt vol vertrouwen persoonlijke en passende boekentips, met positieve leeservaringen als resultaat.

Voordelen van de Lezenslessen Academie

Altijd beschikbaar

De trainingen van Lezenslessen staan voor je klaar in de online Academie.

Je hoeft op niemand te wachten en volgt ze op een zelfgekozen locatie en tijd. De online Academie is bereikbaar via computer, laptop, tablet of telefoon.

}

Op je eigen tempo

Je hebt een jaar lang toegang tot de training en kunt de lessen op je eigen tempo doorlopen. Of je er een dag voor gaat zitten om alles door te nemen of iedere week een module doet. Je kunt de lessen één keer doornemen of nog eens herhalen. Alles is goed.

i

Inclusief titellijsten

Natuurlijk staan, naast de leerlingen, boeken centraal in de trainingen van Lezenslessen. Je ontvangt bij iedere training een uitgebreide titellijst, inclusief kenmerken van de verhalen. Zo heb jij altijd een praktisch overzicht van de boeken die geschikt zijn voor jouw onderbouwleerlingen.

“Op mijn school zijn we twee jaar geleden gestart met een leesoffensief, maar het vinden van een geschikte collectie en het leesniveau van de leerlingen zijn een uitdaging. Het voelde alsof leerlingen al afhaken bij het woord ‘lezen’.

De training Eerste Hulp Bij Aarzelende lezers biedt verdieping en veel boekentips. Door de informatie over het leesproces heb ik meer grip gekregen op de aarzelende lezers en de boeken voor deze leerlingen. Een aanrader voor wie verdieping wil op dit thema!”

Famke Wink

Docent praktijkonderwijs

Ik vind dat elke docent Nederlands de training ‘Meer leesplezier en leesmotivatie’ zou moeten volgen. De training bevat ontzettend veel praktische tips, waar je als docent direct mee aan de slag kunt. Daarnaast zit de training vol met boekentips, superhandig! Ook bevat de training handige werkbladen en een geweldige titellijst.

A. Gaasbeek

Docent Nederlands

Partnerprogramma

Steun Lezenslessen en koop je boek via de onderstaande link op Libris.nl

Dank je wel!

Social media

Lezenslessen