Omslag IJzerkop

Boek van de Maand

Over straatfiguren en wegpiraten

Mijke Pelgrim

Dex gaat vier dagen op schoolreis naar Canterbury. Hij heeft veel zin in vier dagen lol trappen, maar moet ook werken aan een straatintervieuwopdracht. Hij ontdekt dat je niet altijd kunt varen op een eerste indruk.

Over het boek

Dex gaat met zijn klas vier dagen op schoolreis naar Canterbury. Hij heeft er zin in! Maar de reis begint met een valse start wanneer hij vlak na vertrek door de bus heen stormt, zijn favoriete club aanmoedigend op de muziek die uit een enorme bluetoothspeaker schalt. De buschauffeur is hier op z’n zachtst gezegd niet blij mee en zet Dex flink op z’n plek. Gelukkig is de buschauffeur niet overal bij en hebben Dex en zijn vrienden het goed naar hun zin. Maar er hangt nog wel een donderwolk boven Dex’ hoofd, want hij moet nog wel de straatinterviewopdracht uitvoeren. Dex ziet er enorm tegenop, want als er iets is dat Dex niet doet is dat Engels praten…

Leesniveau en onderwerpen

Leesniveau: *
Over straatfiguren en wegpiraten is verschenen in de Best of YA XS-reeks. Dat betekent dat het een dun boek is. Dit spreekt onderbouwleerlingen die een weerstand ervaren tot lezen eerder aan dan een dik boek. De hoofdstukken zijn kort, het verhaal blijft boeiend, bevat humor en het taalgebruik sluit zeer goed aan bij de belevingswereld van jongeren.

Onderwerpen
Vriendschap, schoolreis, humor.

Meer ontdekken

Boekentip

Meer informatie over dit verhaal vind je in onze boekentip.

Blogafbeelding bij De Tunnel van Anna Woltz

Over Boek van de Maand

Wat is Boek van de Maand en hoe gebruik je het?
Dat lees hier.

Lezenslessen