Wanneer hun nieuwe huis gebouwd wordt, wonen Jessie en haar ouders tijdelijk in een stacaravan. Het is behoorlijk afzien en niet alleen omdat het er ontzettend koud is. Hoe dat zit, lees je in Wordt vervolgd… van Jennefer Mellink.

Wanneer hun nieuwe huis gebouwd wordt, wonen Jessie en haar ouders tijdelijk in een stacaravan. Het is behoorlijk afzien en niet alleen omdat het er ontzettend koud is. Hoe dat zit, lees je in Wordt vervolgd… van Jennefer Mellink.

Een nieuw huis in aanbouw

Jessies ouders laten een nieuw huis bouwen. Om de kosten te drukken hebben ze besloten om tijdelijk in een stacaravan te bivakkeren. Ze wonen daardoor al in hun nieuwe buurt en maken kennis met de nieuwe buren. Het is niet echt luxe in hun stacaravan. Het is winter, het is er ontzettend koud en de stoppen slaan de hele tijd door als ze te veel apparaten aan hebben staan. 

Beter een goede buur…?

Dan gebeuren er ook nog behoorlijk vreemde dingen. De stroom valt zonder aanleiding uit en ineens ligt er een opengesneden rat in hun caravan. Is er iemand die het op ze gemunt heeft? En zijn ze daar wel veilig? Samen met haar beste vriend besluit Jessie een camera op te hangen. Zo kunnen ze de boel een beetje in de gaten houden, denken ze…

Dun en toegankelijk

Wordt vervolgd… is verschenen in de Misdadig Goed-reeks van uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Net als bijvoorbeeld de Kluitman novelles zijn deze boekjes spannend, dun en erg toegankelijk, waardoor ze veel aarzelende lezers zullen aanspreken. De beperkte omvang van dit soort dunne boekjes maakt het een uitdaging om de spanning goed op te kunnen bouwen en de personages goed uit te werken. Dit verhaal is absoluut spannend, maar blijft hier en daar wat oppervlakkig en wat voorspelbaar. Maar dit hoeft een positieve leeservaring bij aarzelende lezers overigens niet in de weg te staan!

Voor wie?

Dit boek is geschikt voor leerlingen vanaf de brugklas die moeite hebben met het lezen van een dik boek. Wordt vervolgd… wordt grotendeels verteld vanuit het perspectief van Jessie. Daarnaast komt er een anoniem personage aan het woord, waardoor je als lezer meer weet dan de hoofdpersoon. Het lezen van dit boek zal niet veel inspanning vragen, maar levert leerlingen waarschijnlijk een positieve leeservaring op, waarna je ze kunt uitdagen met meer complexe verhalen.

Het verhaal wordt niet helemaal afgesloten, waardoor er ruimte voor een vervolg ontstaat.

Over het boek

Titel: Wordt vervolgd
Auteur: Jennefer Mellink
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Jaar van verschijnen: 2023
Aantal pagina’s: 95
Voor leerlingen vanaf de brugklas. 

Deel dit bericht
Lezenslessen