Lezenslessen

Boek van de Maand

Wil jij dit boek in de klas bespreken? Download dan de poster en de informatie voor de docent. We hebben alvast handige informatie voor je gebundeld, voorleesfragmenten geselecteerd en vragen geformuleerd waarmee jij het gesprek over de fragmenten uit dit boek kunt opstarten.

Omslag IJzerkop

Boek van de Maand

Het zusje van

Carlie van Tongeren

Livs wereld staat volledig op z’n kop nadat haar broer een dodelijk ongeluk heeft veroorzaakt.

Over het boek

Livs leven staat van de ene op de andere dag op z’n kop. Liv is een gewoon meisje dat naar school gaat en gelukkig is, maar dan veroorzaakt haar broer Alex een ernstig ongeluk. Hij belandt in het ziekenhuis. Het meisje dat door Alex is aangereden is op slag dood. Ze heette Zoë en zat bij Liv op school. Iedereen weet van het ongeluk en vanaf dat moment is Liv het zusje van de jongen die Zoë doodreed.

Liv weet niet wat ze moet doen. Aan de ene kant wil ze voor haar broer opkomen. Aan de andere kant rouwt ze om de dood van Zoë, alleen lijkt dat laatste van haar schoolgenoten niet te mogen… Niemand lijkt te beseffen in wat voor onmogelijke positie Zoë zit.

Leesniveau en onderwerpen

Leesniveau: *

Het zusje van is niet dik, is toegankelijk geschreven en de gebeurtenissen volgen elkaar vlot op. Hierdoor zal de leerling zonder moeite aan een nieuw hoofdstuk beginnen. Wisselingen in perspectief en het verloop van tijd staan duidelijk aangegeven. Hierdoor is het geschikt voor aarzelende lezers, maar ook geoefende lezers die zin hebben in een dunner boekje zullen door de gelaagdheid van de personages en gebeurtenissen zeker niet teleurgesteld worden.

Onderwerpen
Schuld, vriendschap, familie, pesten.

Meer ontdekken

Boekentip

Meer informatie over dit verhaal vind je in onze boekentip.

Over Boek van de Maand

Wat is Boek van de Maand en hoe gebruik je het? Dat lees hier.

Lezenslessen