Omslag IJzerkop

Boek van de Maand

Lily

Tom De Cock

Lily is een spannend, dystopisch verhaal dat zich in de toekomst afspeelt. 

Over het boek

Stel je voor: je hele leven speelt zich binnenshuis af, het is ontzettend heet buiten en er duikt om de haverklap een nieuw virus of nieuwe schimmel op. Van de oorspronkelijke natuur is bijna niets meer over. Om het land en de inwoners te beschermen zijn er metersdikke muren gebouwd die de zee moeten tegenhouden, want het niveau daarvan stijgt nog steeds dagelijks.

 Lily vindt het allemaal heel normaal. Ze is veertien jaar en druk met haar werk als populaire influencer. Als ze de aantrekkelijke en mysterieuze Samuel ontmoet, ziet ze een kans om haar ultieme doel te bereiken. Daarvoor reist ze plotseling de halve aardbol over.

Leesniveau en onderwerpen

Leesniveau: **/***
Lily is een lekker dik boek met 396 pagina’s dat leerlingen met interesse voor het klimaat of dystopische verhalen zeker zal interesseren. Het speelt zich af in de toekomst, maar is tegelijkertijd ontzettend herkenbaar. Er vindt genoeg actie plaats om de lezer het hele verhaal te boeien. Door de dikte zal het minder ervaren lezers wellicht minder aanspreken, maar grote kans dat de inhoud ook hen zal laten doorlezen.

Onderwerpen
Dystopie, klimaat, diversiteit, sociale media, diversiteit, reisverhaal.

Meer ontdekken

Boekentip

Meer informatie over dit verhaal vind je in onze boekentip.

Over Boek van de Maand

Wat is Boek van de Maand en hoe gebruik je het? Dat lees hier.

Lezenslessen