Hoe overleefde de mens zo’n 10.000 jaar geleden? Daar geeft Davide Morosinotto een goed beeld van in zijn boek ‘De laatste jager’.

Boek van de Maand

Jimi Fender Johnson

Buddy Tegenbosch

Een aansprekend verhaal over een persoonlijke zoektocht.

Over het boek

Jimi heeft na de repetitie van zijn band een bijzondere ontmoeting met een vrouw. Ze waarschuwt hem om niet verder te gaan, maar hij is nieuwsgierig. Als hij de trap op gaat, zal hij naar het verleden reizen. Daar zal hij een persoonlijke opdracht krijgen die hij moet vervullen voordat hij weer naar huis kan terugkeren.

Jimi besluit de trap toch op te gaan en belandt in New York. Het is daar 10 september 2001, een dag voordat er grote aanslagen zullen worden gepleegd in de stad. Is het zijn opdracht om mensen te waarschuwen? Of is hij er met een andere reden…?

Leesniveau en onderwerpen

Leesniveau: **
Het verhaal is vlot geschreven, boeiend en door de spanning zal de leerling door willen lezen om te ontdekken hoe het afloopt. Jimi worstelt met dingen waar veel jongeren mee bezig zijn, zoals: verliefdheid, geaardheid, gender, maar vooral de zoektocht naar wie je zelf bent. Dit zorgt voor herkenning. 

Onderwerpen
Zoektocht, tijdreizen, familie, LHBTI+, New York.

Meer ontdekken

Boekentip

Meer informatie over dit verhaal vind je in onze boekentip.

Een verhaal over jezelf zijn, tijdreizen en muziek met flink wat uitdagingen voor de hoofdpersoon. Dat is Jimi Fender Johnson van Buddy Tegenbosch. Een verhaal dat veel leerlingen zal boeien.

Over Boek van de Maand

Wat is Boek van de Maand en hoe gebruik je het? Dat lees hier.

Koop dit boek

Praat je over boeken? Dan is het belangrijk dat deze ook fysiek aanwezig zijn in de klas en leerlingen deze eventueel ook direct kunnen lenen.

Schaf dit boek aan via deze affiliatelink naar Libris.nl en steun daarmee je lokale boekhandel en Lezenslessen.

Lezenslessen