Hoe overleefde de mens zo’n 10.000 jaar geleden? Daar geeft Davide Morosinotto een goed beeld van in zijn boek ‘De laatste jager’.

Boek van de Maand

De kleuren van de zee

Miriam Bruijstens

Een inclusief en alles behalve stereotiep verhaal over een herkenbare zoektocht.

Over het boek

Hannah verhuist met haar moeder en twee vaders naar een vuurtoren. Hun nieuwe huis is geweldig en Hannah is heel gelukkig, maar ze voelt zich ook verloren. Ze is op zoek naar haar eigen identiteit en worstelt met haar ADHD. Hierdoor is het leven voor Hannah soms uitdagend. Hannahs onzekerheid verdwijnt langzaam naar de achtergrond en ze krijg vertrouwen in de vriendschappen die ze sluit. Maar het is ook verwarrend, want is het alleen vriendschap of voelt ze meer? 

Leesniveau en onderwerpen

Leesniveau: **/***
De kleuren van de zee is een mooi verhaal over de zoektocht naar jezelf. Het is herkenbaar voor veel jongeren: met en zonder ADHD, zoekend naar genderidentiteit of voor wie voor het eerst verliefd wordt. Afhankelijk van hoe ver jongeren zijn op het gebied van hun sociaal-emotionele ontwikkeling en interesse in seksualiteit, is het boek geschikt voor leerlingen vanaf ca 14 jaar. 

Onderwerpen
LHBTQI+, diversiteit, familie, vriendschap, verliefdheid, jezelf zijn, zoektocht, ADHD.

Meer ontdekken

Boekentip

Meer informatie over dit verhaal vind je in onze boekentip.

Hannah verhuist met haar moeder en twee vaders naar een vuurtoren. De perfecte plek voor dit gezin. Zo begint De kleuren van de zee van Miriam Bruijstens, een heerlijk inclusief verhaal over volledig jezelf kunnen zijn.

Over Boek van de Maand

Wat is Boek van de Maand en hoe gebruik je het? Dat lees hier.

Koop dit boek

Praat je over boeken? Dan is het belangrijk dat deze ook fysiek aanwezig zijn in de klas en leerlingen deze eventueel ook direct kunnen lenen.

Schaf dit boek aan via deze affiliatelink naar Libris.nl en steun daarmee je lokale boekhandel en Lezenslessen.

Lezenslessen